Újépítésű társasházi lakás

Nagy örömömre szolgált az alábbiakban ismertetett projekt, mert egy teljes lakás tervezésével bíztak meg.

A piliscsabai ingatlan egy újépítésű társasház 60 m2-es részét képezi.

Az alapkoncepció egy fiatalos, letisztult, modern, nyugalmat árasztó, ám ugyanakkor praktikus enteriőr kialakítása volt.

A fehér falaktól sokan idegenkednek, azt gondolják, hogy hideg lesz az összhatás. Ám a beáradó fény hatására egy világosabb, optikailag nagyobb teret kapunk, mely a megfelelő színek használatával, természetes anyagok beépítésével könnyedén melegebbé varázsolható.

A barna, bézs, szürke, vanília halványabb és erőteljesebb árnyalataival, a világos és sötét elemek kontrasztjával, a fa- és kőburkolatokkal, textúrás felületekkel meghitt, otthonos végeredményt értem el.

Az előtérbe belépve rögtön egy beépített szekrényt pillanthatunk meg, mely helyet biztosít az aktuálisan viselt ruhadarabok felakasztására, valamint a napi szinten használt cipők tárolására. A bútor fiókokat is tartalmaz az apróbb dolgok tárolására, valamint egy lerakó polcot.

A szekrénnyel szemközti falon egy modern tükör kapott helyet.

A folyosóról további három különböző helyiség nyílik.

A hálószoba saját gardróbszekrénnyel lett tervezve. A szekrény belső világítást kapott, így könnyebben áttekinthetőek a benne lévő dolgok.

A fürdőszobába a fiatalok kérésére épített zuhany került. A helyiség méretéből adódóan és a zavartalan használhatóság szempontjából a WC-t nem ide, hanem a szemközt elhelyezkedő háztartási helyiségbe tettem.

Még több tárolási lehetőséget biztosítva gondoskodtam egy teljesen zárt beépített szekrényről is, melynek alsó részében cipők, a felsőben ruhaneműk tárolhatóak. Ez a bútorzat szintén az előszoba részét képezi.

A folyosó végére érve egyik irányba a konyha, másik irányba az étkező és a nappali található.

Pici konyha lévén igyekeztem minden helyet kihasználni, ezért a bútor a mennyezetig be lett építve, valamint a bútorhoz kapcsolódó design elem (sziget) is sok konyhai eszköznek ad helyet.

A világos étkezőből és a nappaliból egyaránt megközelíthető az erkély, ahol tavasztól őszig élvezhetjük a természet közelségét.

 A lakás több részén – nappaliban, étkezőben, konyhában –  ledszalagok növelik a bensőséges hangulatot.

A tervek:

Megvalósulás közben: